Harmony ERP Yazılımı Ekran Görüntüleri

ERP NEDİR ?

Kurumsal kaynak planlaması (ERP) işletmelerin sahip olduğu her türlü kaynağı ve veriyi bir araya getirir. Bu kaynaklara insan, fiziksel ve finansal kaynaklar örnek gösterilebilir. Daha sonra ise bu verileri kolay bir şekilde kullanmayı sağlar. KKP olarak adlandırılmış olan kurumsal kaynak planlaması sadece işletmeler ve üretim gerçekleştiren yerlerde değil hükümetler ve diğer farklı kurumlarda da tercih edilmektedir. ERP sistemleri genel olarak ürün ve hizmet üretimini daha kolay ve planlı bir hale getirmeye imkân sağlamaktadır.

Nasıl Çalışır?

Kurumsal kaynak planlama (ERP) üretimin sağlıklı sürdürülebilmesi için gerekli olan tüm aşamaları planlamaya ve yönetmeye imkân sağlamaktadır. Gerekli olan veriler programa girildikten sonra yazılım üzerinden üretim, stok, satın alma, kalite ve satış gibi süreçlerin kontrolü daha kolay bir şekilde sağlanabilmektedir.

ERP Neden Tercih Edilir?

ERP sistemlerinin kullanılmasındaki amaç işletmelerin finansal bilgilerini kolay bir şekilde yönetmeye ve görüntülemeye yardımcı olmasıdır. Firmaların birimlerinin birden çok olması ve bu birimlerin ayrı ayrı yönetilebilmesinin zor olması sebebiyle kurumsal kaynak planlama oldukça önemlidir. Tek yerden bu birimlerle alakalı işlemler rahat bir şekilde yönetilebilmektedir.

ERP sistemleri ile veri analizi ve kayıtları kolaylaşmaktadır. Kurumsal kaynak planlama sistemlerinin tercih edilme sebeplerinden bir diğeri de müşteriler tarafından gönderilen siparişlerin hazırlanma sürecidir. Sipariş ilk olarak verildikten sonra hazırlanma, paketlenme, depolanma ve gönderilme gibi farklı süreçlerin tamamlanması ile birlikte bu aşamalar sisteme girmekte ve böylece daha kolay bir şekilde takip yapılabilmektedir. Bu durum şirketler için daha kaliteli bir iş akışı anlamına gelmektedir. ERP sistemleri ile stok kontrolünde ve takibinde de yönetim oldukça kolaylaşmaktadır.

Hizmet veya ürün üretimi yapan firmalar için stokların durumu karlılık ve operasyon açısından oldukça yüksek öneme sahiptir. ERP sistemleri ile üretilen her bir malın kaydı tutulur. ERP sistemleri ile üretilen ürünlerin kaydı direkt olarak sistem üzerinden yapılır. Bu bilgiler daha sonradan kolaylıkla görülebilir ve izlenebilir. İmalat sürecinde de takip oldukça önemlidir. Bunun için de birçok firma tarafından Kurumsal kaynak planlaması sistemleri tercih edilmektedir.

ERP sistemi sayesinde üretime ilişkin bilgiler sistem üzerinden takip edilebilmektedir. Firmada gerçekleştirilecek tüm işlemler bu sistemde yer almaktadır. Bu durum kurumsal kaynak planlamasının bir bütün içinde çalışmasını sağlayıp şeffaf, kolay ve rahat bir kullanım sağlamaktadır. Günümüzde özellikle büyük şirketlerde gün içinde binlerce işlem yapıldığı düşünüldüğünde kurumsal kaynak planlama sistemlerinin önemi daha fazla anlaşılmaktadır.