Derlenen bilgileri aynı veri tabanında toplayarak;
Yapılacak ilave yatırımlar ile alınacak gelişmiş ek donanımlar mevcut donanım ve yazılım ile uyumlu olmadığından; kullanıcılar ya demode sisteme ek yatırım, ya da tamamen yepyeni bir yatırım ikilemi ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Campus bu ikilemi yok eder. Bugün ise yan donanımlar tak-çalıştır felsefesine uygun olarak bilgisayarlar ile kolaylıkla bağlanabilmekte, ancak hemen hepsi yanında kendi yazılımını gerektirmektedir. Böylelikle kullanıcılar çoğu zaman, iyi yazılım+kötü donanım veya kötü yazılım+iyi donanım arasında bir tercih yapmaya zorlanmaktadır. Campus bu ikilemde etkin bir çözüm sunar. Yapılan işlemlerin tarihçesini tutar. Yetkilendirmenin dinamik olarak yapılmasını sağlar. Detaylı analizler yapılmasını ve analiz sonuçlarını excel veya pdf olarak sunulmasını sağlar.
Campus’un parçaları tek tek kullanılabileceği gibi tamamı birbirleri ile etkileşimli şekilde bir bütün olarak çalışabilirler. Uygun şekilde satın alındığı hallerde Campus şu özelliklere sahiptir;
Hızla gelişen bilişim teknolojileri kişi ve kurumlara yepyeni olanaklar sağlamaktadır. Hesaplama hızı ve veri depolama kapasitesi artmakta, uzak verilere ulaşım kolaylaşmaktadır. Değişik amaçlara yönelik birçok yan donanım, bilgisayarlar ile haberleşerek yeni uygulama alanları ortaya çıkartmaktadır. Bunun yanı sıra Excel, Access gibi genel amaçlı uygulamaları iyi bilenlerin sayısı hızla artmakta ve böylelikle kurumun belirli bir ihtiyacına yönelik birçok dar amaçlı uygulama ortaya çıkmaktadır.
Çok cazip gibi görünen bu durum tepeden bakıldığında kurumlar için aşağıdaki kaotik sonuçlara yol açmaktadır;
Teknoloji geliştikçe ve yeni ihtiyaçlar ortaya çıktıkça birbirinden bağımsız yazılımlar geliştirilmekte veya satın alınmaktadır. Bu yazılımlar;
Belli bir konudaki yazılımı alan veya kullanan kişi işten ayrıldığında veya yazılımı geliştiren firmanın kapanması, iş alanını değiştirmesi gibi nedenlerle destek verememesi durumunda, hem yazılım hem de varsa yazılım ile birlikte kullanılan donanım atıl kalmaktadır.
Çok seri sonuç almaya yarayan Excel gibi araçları kullanan firma çalışanları uygulamalar geliştirmekte ve hatta Excel'i bir veri depolama aracı olarak kullanmaktadırlar. Uygulamayı geliştiren kişilerin işten ayrılması ve hatta izne çıkması dahi sorunlara yol açmaktadır.
Her biri yalnız belirli bir konu için geliştirilmiş birden çok yazılım ile yönetilen işletmelerde yöneticilerin tüm operasyonları tek konsoldan izleyebilme ve çabuk karar verebilme imkanları yok olmaktadır.